ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

 

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΦΥΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ( OCIMUM BASILICUM )ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ LAMIACEAE ( MINT )
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟΕΤΕΣ ΒΟΤΑΝΟ, ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ.
ΘΑΜΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ 75 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΣΕ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟ. ΑΓΑΠΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ (ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ) ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΜΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ.
ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΛΙΠΑΝΣΗ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ.
ΠΟΛΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΠΟΡΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΠΟΥ ΡΙΖΟΒΟΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΠΡΙΝ ΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ. Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΡΦΟΛΟΓΗΜΑ ΜΟΝΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ.
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΟΡΦΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΥΧΝΑ ΤΣΙΜΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ. ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ.
ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΗ, ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΠΟΡΙΑΖΕΙ.
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΗΛΙΑΚΟ ΦΩΣ (ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ).

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΦΘΗΝΟ ΦΥΤΑΚΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΕΨΤΕ ΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ.
ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΡΦΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ ΠΕΣΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΖΕΣΤΑ Ή ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΥΤΟ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΡΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΣΥΛΛΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΞΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.
από Κ.ΓΚΙΩΝΗΣ (gardendesigner6@hotmail.com)