ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (YOUTUBE-VIDEO)

ΡΩΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 1:45 ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ
ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΡΙΜΑΙΑΣ
ΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


ΡΩΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 5 ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΥΘΥΜΙΟ ΚΑΨΑΛΑΣ
ΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩπ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΗ

ΠΑΤΜΟΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΠΗΛΑΙΟ
ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ

ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ με το Γέροντα Ευμένιο
σε Θεία Λειτουργία, για πρώτη φορά στο διαδίκτυο

Ο Άγιος Σάββας της Καλύμνου
μέσα από τον βίο του και τις σύγχρονες μαρτυρίες Καλυμνίων.

"Ο Γέρων Ιάκωβος Τσαλίκης, όπως Τον Έζησα"
Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος


ΙΜΑΜΗΣ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ!!
MARIO JOSEPF:

ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ 25! ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ;
ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ
ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ (ΚΕΦ.3) ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ! ΜΑΡΙΑΜ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ! (ΤΟ 19). ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΗ! ΗΤΑΝ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ! ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΣΩΜΑ!
Ο ΙΗΣΟΥΣ 2 ΗΜΕΡΩΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ! ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ΑΠΟ ΧΩΜΑ, ΤΟ ΦΥΣΗΞΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ!! ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΛΕΠΡΟ, ΤΥΦΛΟ! ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ!!
ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ...
ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ
OCTPOB ''TO NHΣI''
Από τις καλύτερες Ρώσικες ταινίες με Ελληνικούς υπότιτλους!
O Ήρωας νοιώθει τύψεις για μια πληροφορία σε εμπόλεμη κατάσταση, από φόβο για τη ζωή του, γίνεται απλός μοναχός και μιά ζωή προσεύχεται να τον συγχωρήσει ο Κύριος. Μεγάλη άσκηση, μεγάλη μετάνοια, που τον κάνει διάσημο από τις θαυμαστές πράξεις του. Ζει με σαλότητα για να αποκρύψει το μυστικό του και στο τέλος της ζωής του ο Θεός του αποκαλύπτει ότι συγχωρήθηκε με τρόπο που μόνο ο Θεός γνωρίζει...
..........................................ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ Υπέροχη Ρώσικη ταινία
Τα κεντρικά πρόσωπα είναι: ο ηγούμενος του μοναστηριού (που έγινε ο πατέρας για 29 υιοθετημένα παιδάκια, έχοντας ήδη τρία δικά του, δύο αγόρια και ένα κορίτσι), η αδελφότητα και τα παιδιά από το μοναστηριακό ορφανοτροφείο (150 ορφανά), πολλά από τα οποία είναι βαριά άρρωστα. Απόσπασμα:
«Σφίγγοντας τα δόντια μέχρι τριγμού, και τα χέρια μέχρι πόνου, χαίρε, διότι ζεις. Χαίρε με τη γαλαζόπετρα του ουρανού και με το ρουμπίνι της ηλιοβασιλέματος. Χαίρε με το μαργαρίτη της βρόχινης σταγόνας, διότι δεν μπορείς αλλιώς. Χαίρε με τη χαρά του πληγωμένου μαχητή, που κείται κάτω. Αν και η μάχη χάθηκε, η σημαία είναι ψηλά, και το όπλο δεν πετάχτηκε στη λάσπη, και δεν τρέχεις ντροπιασμένος, επειδή δεν έχεις πια πόδια... Και το μόνο που μένει είναι να πολεμάς μέχρι θανάτου. Και αν δεν μείνει πια τίποτα, χαίρε με μια άνωθεν χαρά για τον πλησίον σου. Χαίρε με την αγάπη των άλλων, χαίρε με τα γέλια των παιδιών που δεν είναι δικά σου. Ακόμα και όταν είναι μαύρα σύννεφα παντού χαίρε. Στη βροχή και στη λάσπη χαίρε. Χαίρε και αγαλλιάσου, αψηφώντας το πόνο, διότι το όνομά σου είναι Άνθρωπος!»
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ 1940: ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ
ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΓΥΙΟ ΤΟΥ Ή ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;
Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ. ΔΕΛΦΙΝΙ ΣΩΖΕΙ ΣΚΥΛΑΚΙ
Από τη ταινία "Zeus and Roxanne" του 1997.
ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ)
Ο ΙΕΡΕΑΣ
Επίσης ωραιότατη Ρώσικη ταινία με Ελληνικούς υπότιτλους!
ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ
Επίσης ωραιότατη Ρώσικη ταινία με Ελληνικούς υπότιτλους!
Ρώσικη ταινία με Ελληνικούς υπότιτλους!
ΤΡΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΙ' ΕΜΕΙΣ!
Καταπληκτική πάλι Ρώσικη ταινιούλα! Mάθημα Ιερέως ότι υπάρχουν Άγιοι!
Με Ελληνικούς υπότιτλους

ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΑΚΙ ..... ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ..... ΥΠΑΚΟΗ

ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ
Πως να μας ακούσει ο Θεός, όταν εμείς είμαστε σωματικά στην Εκκλησία, αλλά ο νους μας...

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΟΥΛΕΣ
Με Ελληνικούς υπότιτλους

..............................................ΑΝΤΡΕΪ ΡΟΥΜΠΛΙΟΦ
Η ταινία του Αντρέι Ταρκόφσκι για τον περίφημο ρώσο αγιογράφο του 15ου αιώνα Αντρέι Ρουμπλιόφ, τελειώνει με την εικόνα της Αγίας Τριάδας του Ρουμπλιόφ - σύμβολο, θα λέγαμε, της Ρωσικής Ορθοδοξίας - η οποία από ασπρόμαυρη γίνεται έγχρωμη καθώς κλείνει η ταινία. Και νιώθεις ένα θάμβος, καθώς το πλάνο του Ταρκόφσκι σε συνέχει κυριολεκτικά, έτσι που να νομίζεις ότι είσαι ο τέταρτος της Τριάδας!
Ο Ταρκόφσκι στο βιβλίο του "Σμιλεύοντας το χρόνο" εξηγεί:
Δεν βλέπουμε την Αγία Τριάδα του Ρουμπλιόφ όπως την έβλεπαν οι σύγχρονοί του, κι όμως η εικόνα ζει αιώνες. Ήταν ζωντανή τότε, είναι ζωντανή και σήμερα, και συνδέει τους ανθρώπους εκείνου του αιώνα με τούτον. Η Αγία Τριάδα θεωρείται εξαίρετο μουσειακό κομμάτι, ίσως και πρότυπο του ζωγραφικού ύφους εκείνης της περιόδου. Μπορούμε όμως να τη δούμε κι αλλιώς: να στραφούμε στο ανθρώπινο, πνευματικό νόημά της, που παραμένει ζωντανό και οικείο για μας που ζούμε στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Έτσι προσεγγίζουμε κι εμείς την αλήθεια η οποία έδωσε την Αγία Τριάδα. ..................
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ
από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, Α.Ταρκόφσκι.
Η ΘΥΣΙΑ του Ταρκόφσκι Κριτική Πίστη
Η «Θυσία», το κύκνειο άσμα του Αντρέι Ταρκόφσκι είναι - κατά τη γνώμη μου - μία από τις πιο σημαντικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, που δικαιούται απολύτως την ‘‘σφραγίδα’’ ενός από τα αριστουργήματα της 7ης Τέχνης.
Για λάτρεις του ποιοτικού κινηματογράφου.
................................Αντρέι Ταρκόφσκι Ένας ποιητής στον κινηματογράφο
Ιταλικό Ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην ΕΡΤ με συνέντευξη του μεγάλου σκηνοθέτη και αποσπάσματα από τις ταινίες του.
Ο Αντρέι Ταρκόφσκι μιλά για τα παιδικά του χρόνια, τους γονείς του, το σπίτι του, τον πόλεμο, την τέχνη ( 36:30 ) , τον κινηματογράφο, τους δασκάλους του, τις ταινίες του, την επιστήμη, την γνώση , την εμπειρία, την μοναξιά, το νερό, τον πλούτο, τους φόβους του, τον θάνατο, τις γυναίκες και τον έρωτα.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ αληθινή συγκλονιστική ιστορία
(Η ασέβεια στον Άγιο Νικόλαο)

Μια ρωσικη ταινία βασισμένη σ’ ένα θαύμα που συγκλόνισε την Σοβ.Ενωση του 1956.
<<Μαζεύτηκαν οι καλεσμένοι , αλλά ο αρραβωνιαστικός της Ζωής δεν είχε έρθει ακόμη. Το όνομα του ήταν Νικόλαος. Οι κοπέλες και τα αγόρια χωρίσθηκαν σε ζευγάρια και άρχισαν το χορό. Η Ζωή έμεινε μόνη της. Από αμηχανία χωρίς να το πολυσκεφθεί, κατέβασε την εικόνα του αγίου Νικολάου του Θαυματουργού από τον τοίχο και είπε: «Θα πάρω αυτόν τον Νικόλα και θα πάω να χορέψω μαζί του» Και έκτοτε έμεινε κολώνα... μέχρι...

ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ ''ΑΓΙΟΣ'' ΑΠΟ 4Ε
Τηλεταινία σε πέντε επεισόδια, για τους αφανείς αγίους που ζουν δίπλα μας, αλλά και για τους διαφορετικούς δρόμους που ανοίγονται μπροστά μας.
Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Παστουρματζή,
εκδόσεις Εν πλω. Κ α τ α π λ η κ τ ι κ ή !
.....................AΡΙΖΟΝΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: Άγιος Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης
Ο Άγιος Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης, ο μυημένος απ΄ τον Άγιο Γέροντά του, Ιωσήφ τον Ησυχαστή, στην ησυχαστική θεωρία των μυστικών, δημιουργεί με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, το ορθόδοξο θαύμα στην Αμερική (17 μοναστήρια) και στον Καναδά (2 μοναστήρια). Αρχίζει λοιπόν, εδώ και 35 χρόνια πριν, η αγιαστική αλλαγή των έξεων (συνηθειών) των ανθρώπων που με αγαθή προαίρεση τρέχουν προς την Ορθοδοξία, κατηχούνται και βαφτίζονται Ορθόδοξοι. Ο αριθμός τους πλησιάζει το ένα εκατομμύριο.
Κεντρικό πρόσωπο που υλοποιεί το σχέδιο του Θεού είναι και θα παραμείνει έως τέλους των αιώνων ο Άγιος Γέροντας Εφραίμ. Όμως ο Άγιος Θεός, ενεργοποίησε δίπλα στο Γέροντα και άλλα παιδιά Του κατά τον τόπο και την περίπτωση. Στον τόπο της Αριζόνα, δεξί χέρι και αρωγός στον Άγιο Γέροντα, τοποθετείται από τον Άγιο Θεό ο ευλαβέστατος (μακαριστός τώρα) Πρεσβύτερος Πατήρ Αντώνιος Μοσχονάς.
Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τον Πατέρα Αντώνιο να περιγράφει την ακολουθία των σημείων (θαυμάτων) που βίωσαν και οι δυο τους, όταν έφτασαν στην έρημο της Αριζόνα.
Το βίντεο αυτό προβάλλεται για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο, έχει ευλογία να προβληθεί και στην τηλεόραση προς Δόξαν Θεού. Δεν έχει ευλογία να γίνει αντιγραφή σε δισκάκια και να πουληθεί.

ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

¨Οταν θα γινόταν η ένωση της Ευρώπης, διαλέχτηκε ο μουσικοσυνθέτης Zbigniew Preisner για να συνθέση την μουσική για το  "Τραγούδι για την ένωση της Ευρώπης".  Στο τραγούδι αυτό,  οί υπέροχοι στοίχοι πάρθηκαν από την προς Κορινθίους ΙΓ' επιστολή του Αποστόλου Παύλου "περί Αγάπης"και τραγουδήθηκαν από μεγάλη χορωδία στα Ελληνικά. 
Αργότερα τη μουσική και το χορωδιακό κομμάτι με το τραγούδι "Περί Αγάπης" έγιναν μουσική επένδυση της ταινίας BLUE του σκηνοθέτη Κριστόφ Κισλόφσκι με την πολύ εκφραστική Ζουλιέτ Μπινός.  Στο παραπάνω βίντεο, πλαισιωμένο με τους ξεχωριστούς πίνακες του Ελ Γκρέκο, οι στίχοι είναι στα ελληνικά με ταυτόχρονη αγγλική μετάφραση.

................................ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ (ΣΗΡΙΑΛ)
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ.ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ.
Καταπληκτική τηλεοπτική σειρά. Είναι πλούσια σε μοναδικά, καθημερινά διδάγματα με πάρα πολύ συγκινητική πλοκή. Με ορθόδοξα, διδακτικά, καθημερινά παραδείγματα.
Η σειρά είναι παραγωγή από την Πεμπτουσία και προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό '' SIGMA '' (ΣΙΓΜΑ) της Κυπριακής τηλεόρασης.
Η ταινία έχει γυριστεί επί το πλείστον στην Κύπρο και στην Φλωρεντία της Ιταλίας, καθώς και πολλές σκηνές στην Ιερά μονή του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή στην Κύπρο. 1 2 3 4 5 6 7 κ.ο.κ.
ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΣΕ 48 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ!
Η σειρά έχει κάνει γυρίσματα στον Έβρο, στην Κωνσταντινούπολη
και στην Κύπρο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Ι.ΣΚΗΤΗΣ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΓ ΟΡΟΥΣ
ΣΤΟN ΑΘΛ. ΣΤΑΘΜΟ ''LIBERO''
Μια περίληψη της 5ωρης συνεντεύξεως!

ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΕΦΡΑΙΜ.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ;
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΕΦΡΑΙΜ.
ΤΙ ΜΟΡΦΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;
ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΕΦΡΑΙΜ.
MΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ
Διαφορά μετανοίας - εξομολογήσεως - μεταμέλειας. Το μυστήριο της βαπτίσεως και της αναβαπτίσεως, άγιο χρίσμα.
Ομιλία του Γέροντος Εφραίμ δικαίου (ηγουμένου) της Ιεράς Σκήτης Αγίου Αποστόλου Ανδρέα Αγίου Όρους, στην Αγία Τριάδα Χολαργού.
ΓΑΜΟΣ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΡ. ΕΦΡΑΙΜ
Στόν άγιο Γεράσιμο Ζωγράφου. Ο φωτισμένος πρηγούμενος Ι.Μ. Φιλοθέου και νυν Δικαίος (ηγούμενος) της Σκήτης Αγίου Ανδρέα Αγίου Όρους, με τις εμπειρικές γνώσεις του και το χιούμορ του!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΕΦΡΑΙΜ
Καθηγούμενος της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Ανδρέου Αγίου Όρους.
Ομιλία στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ. Πάντα έχεις όφελος να τον ακούς.
Σε κερδίζει!
ΥΠΕΡΟΧΗ συνέντευξη για την Ανάσταση !!!
του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής π. Νικολάου στους Λάμπη Ταγματάρχη και Ιεροκλή Μιχαηλίδη (Nova) στις 13 Απριλίου 2015.
ΤΟ ΒΑΛΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ
"Πρόσεξε μην ξεχάσεις ποτέ πως η ζωή αγαπά αυτούς που την περιμένουν στη γωνία του δρόμου μ' ένα λουλούδι στο χέρι...Μπορεί να γονατίζεις, να σέρνεσαι, να ματώνεις... Έχεις...όμως, πάντα το καιρό να σηκωθείς... Τ' αγάλματα μόνο δε λυγάνε..."~Ταξιδεύοντας στον κόσμο των λουλουδιών......~
Το Βαλς των λουλουδιών ....ονειρεμένη μουσική του Eugen Doga.
''Αν μιλούσαν τα λουλούδια, η γλώσσα τους θα ήταν η ωραιότερη μελωδία και ο μεγαλύτερος ύμνος προς τον Δημιουργό τους''
ΙΕΡΕΥΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ.
ΑΝ Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ...
ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΙΚΩΝΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ π. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ <<ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ>>
Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΡΟΥΣΤΑΛΑΚΗ,
ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΣΟ ΛΙΓΟΙ.
ΕΤΕΡΑ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟ.
ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (π. ΣΥΜΕΩΝ) ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΟΥ.
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ.
Όταν έμαθε ότι ο γιός της έγινε μοναχός, πήγε να μάθει τι είναι Ορθοδοξία σε μια Ρωσική εκκλησία, ζήτησε να βαπτισθεί και ήρθε ο γιός της.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΝΙΚΩΝΟΣ ΝΕΑΣ ΣΚΗΤΗΣ Α.Ο.
ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΕ! Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΝΙΚΩΝΟΣ ΝΕΑΣ ΣΚΗΤΗΣ Α.Ο.
ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ
ΣΤΟ ΕΝΑ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΣ...
ΔΙΠΛΟ ΘΑΥΜΑ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΕΗΝΤΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!